Goedkope zorgverzekering? Let goed op de voorwaarden!

Het is elk jaar in de maanden oktober, november en december weer vaste prik. De reclamespotjes van de verzekeringsmaatschappijen vliegen je om de oren en ook op internet zie je veel advertenties voorbij komen. Gedurende deze maanden gaan de Nederlanders namelijk op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. Een overstap is soms noodzakelijk, omdat het huidige pakket niet meer naar wens is bijvoorbeeld.

Anderzijds kan een overstap ook te maken hebben met een gewenste prijsverlaging. Je kan namelijk een hoop geld besparen als je overstapt van zorgverzekering A naar zorgverzekering B. Maar, let daarbij niet alleen op de prijs. Nee, ook de voorwaarden spelen een erg cruciale rol.

De voorwaarden van een zorgverzekering verschillen altijd ten opzichte van andere zorgverzekeringen. De basisverzekering is voor elke Nederlander verplicht. Echter zit er zelfs verschil tussen de basisverzekering van verzekeringsmaatschappij A en verzekeringsmaatschappij B. Dat geldt niet alleen voor de verplichte basisverzekering, maar ook voor de eventuele aanvullende modules.

We kunnen het goed begrijpen dat je op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering. Maar, mocht je onverhoopt medische kosten maken, is het wel fijn als je terug kan vallen op gunstige voorwaarden. Let daarom goed op de volgende componenten:

  • Het type polis;
  • De premie;
  • De keuze uit ziekenhuizen en overige aanbieders van zorg;
  • De dekking van een eventuele aanvullende verzekering;
  • De klantwaardering;
  • De service.

Bij het type polis heb je bijvoorbeeld de keus uit de volgende mogelijkheden:

Restitutiepolis:   Hierbij kan je zelf de zorgverlener kiezen.

Naturapolis:       Hierbij kiest de zorgverzekeraar de zorgverlener uit.

Budgetpolis:       Een naturapolis waarbij minder zorgaanbieders zijn gecontracteerd of waarbij vergoedingen lager uit kunnen vallen.

Combinatiepolis: Dit is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Moraal van dit artikel; let niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *